Chodí Váš manžel rád do hospody? Uvařte mu pravý hospodský gulášek! A kupte k němu alespoň dva lahváče!
Recept na hovězí guláš:
Suroviny:
600 g předního hovězího
300 g cibule
3 stroužky česneku
sádlo
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
majoránka
sladká paprika
mletý pepř
sůl
2 krajíce chleba
Postup:
1. Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle, dokud není pěkně hnědá.
2. Posypeme sladkou paprikou, přidáme 3 lžíce kečupu a 3 lžíce hladké mouky.
3. Přidáme na kostky nakrájené maso, zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme majoránku a pepř.
4. Maso dusíme cca hodinu. Pravidelně přiléváme vodu, aby se nám gulášek nepřipálil.
5. Nakonec zahustíme střídkou ze dvou krajíců chleba a přidáme prolisovaný česnek
6. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na omáčky